Arkkitehti

Vesa
Arosuo

Arkkitehtitoimisto
Arosuo Arkkitehdit Oy

Arkkitehti safa, toimitusjohtaja ja pääosakas

Tyylisuunta
Skandinaavinen, hygge

Neron sisustustyyli: Kalkki

Koronan on suunnitellut ajattomien ja yksilöllisten kotien arkkitehti Vesa Arosuo.

Arkkitehti Vesa Arosuo on rautainen ammattilainen ja tunnettu turkulainen arkkitehti, jolla on jo lähes kolmen vuosikymmenen kokemus ja näkemys suunnittelutyöstä. Arosuo perusti oman Arkkitehtitoimisto Arosuo Arkkitehdit Oy:n vuonna 2011 ja oli sitä ennen osakkaana Schauman Arkkitehdit Oy:ssä.

Arosuo on opiskellut arkkitehtuuria Tampereen teknillisessä korkeakoulussa (nykyisin Tampereen teknillinen yliopisto) ja Tanskassa. Hän on suunnitellut uransa aikana lukuisia pientaloja, rivitaloja ja julkisia rakennuksia ja saanut suunnittelutyöstään myös tunnustusta.

Vesa Arosuon tyyli on skandinaavinen ja lämminhenkisen moderni. Lähtökohtana on tanskalainen estetiikka ja hygge, hyvään elämään kannustava pohjoismainen elämäntapa. Arosuon töissä on läsnä tanskalaisen hygge-termin ydinasiat: kotoisuus, mukavuus ja elämän pienistä asioista nauttiminen. Tila luo puitteet viihtyisälle yhdessäololle.

Kuvituskuva
ARKKITEHDIN SANOIN

Pohjoismaista arkkitehtuuria

Korona edustaa aikaa kestävää pohjoismaista arkkitehtuuria, johon on tuotu 70-luvun tunnelmaa atrium-tyylisellä sisäänkäynnillä ja takapihalla. Koronan suunnittelun yksi kantavista teemoista on läpinäkyvyys. Keittiöstä ja olohuoneesta on vapaa näkymä asunnon läpi. Luonto ja maisema ovat koko ajan läsnä ja luonnonvalon määrä on maksimoitu. Kaikissa asunnoissa on tanskalaistyylinen ikkunallinen avokeittiö, jonka työtasosta kattoon asti ulottuvasta ikkunasta avautuu kaunis ja valoisa, mutta suojaisa näkymä sisääntulon yhteydessä olevalle atriumpihalle. Pihalle tulvii kauniisti valoa kattoon tehdystä valoaukosta. Suojaisan näkymästä tekee myös atriumpihan ja autokatoksen väliin jäävä pystyrimoitus, joka henkii skandinaavista ja suoraviivaista ilmettä.

Yksinkertainen ja moderni voi olla myös kodikasta. Tanskassa opiskelleena tanskalainen muotokieli ja elämäntaito, hygge, ovat lähellä sydäntäni. Tilan tulee luoda puitteet viihtyisälle yhdessäololle ja arkisista asioista nauttimiselle. Koronassa asuntojen totuttua suuremman leveysmitan ansiosta asunnot ovat avaria ja valoisia. Atrium-tyylisten pihojen ansioista täällä on mahdollista nauttia omasta rauhasta, vaikka takapihan ulkoporealtaassa auringonlaskua ihaillen.

Suunnitellessani mietin aina käytännöllisiä ratkaisuja asukkaan näkökulmasta. Hyvän suunnittelun lähtökohtana on loppukäyttäjän ymmärtäminen. Koronassa sinua odottaa loppukäyttäjän huomioiva, valoisa ja moderni koti!

Arkkitehdin allekirjoitus

Kohteen suunnittelija, arkkitehti SAFA

Tutustu asuntoihin

4h 120m2

6h 141,5m2


Ota yhteyttä

Koronan asuntoja myy Jaakko Kaitanen Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!